VI BYTER NAMN

Skandis Bike Weekend ingår samarbete med Upplands största medieaktör – Skandis Bike Weekend byter namn till UNT Bike Weekend

Världens äldsta sammanhängande cykellopp arrangeras i Uppsala. Inför det 106e årets upplaga har mediehuset UNT, med dagstidningen Upsala nya tidning, aktiv i Uppsala med omnejd sedan 1890, nu gemensamt bestämt att utveckla eventet till Uppsalas nya folkfest.

– Detta ligger helt i UNT:s linje att aktivt göra Uppsala och Uppland till en attraktiv plats att verka och bo i, säger Daniel Fixelius, försäljning- och marknadschef på UNT.

Den största nysatsningen görs på motionsloppet Skandisloppet – Alla kan cykla, ett lopp som funnits i Uppsala sedan 2012 och i fjol drog 1000 deltagare. Målet är att loppet senast år 2017 ska ha 10 000 deltagare, något som skulle göra loppet till landets största motionslopp på landsväg efter Vätternrundan. Det är just satsningen på motionscykling som fått UNT att gå in i evenemanget.
Daniel utvecklar – Att cykla har stora fördelar både för hälsan och miljön. Vi vill medverka till att fler ser cykeln som ett alternativ att ta sig fram både kortare och längre sträckor. Det är ju också ett fantastiskt sätt att uppleva naturen, i det här fallet vackra Uppland.

Skandis Bike Weekend ser enorma fördelar med samarbetet med UNT. Skandis Bike Weekend får möjlighet att bygga eventet från grunden via mediehuset UNT:s alla mediekanaler.
–Med hjälp av UNT kan vi nå stora delar av Uppland och få en mycket bredare uppslutning kring helgen. Evenemanget har potential att bli tre gånger större än bandyfinalen, redan i år räknar vi med        30 000 åskådare och deltagare, säger projektledaren Morgan Blom

http://www.unt.se/uppsala/uppsala-laddar-for-cykelhelg-3023712.aspx