Bildbank https://www.scott-odlo.com/photos/

PRESSMEDDELANDE Uppsala den 11 januari 2017

När cykelhelgen UNT Bike Weekend går av stapeln i Uppsala i vår står Jenny Rissveds på startlinjen i MTB-loppet. Med ett färskt OS-guld i prisskåpet kommer Jenny att tillhöra favoriterna om slutsegern i Sveriges snabbast växande mountainbike-lopp. Skandisloppet MTB är ett av flera lopp som körs under UNT Bike Weekend varje vår i Uppsala.

Här samlas tusentals deltagande cyklister i Sveriges tredje största cykelevenemang och tiotusentals upplever loppen och alla kringarrangemang som publik 12–14 maj.

Nu har en av cykelsportens absoluta fixstjärnor anmält sig för att köra Skandisloppet MTB i vår. De flesta idrottsintresserade minns Jennys otroliga bragdlopp i mountainbike cross-country som gav henne ett OS-guld i somras. Jenny avgjorde efter ett rejält ryck i den sista klättringen och nu får alla cykelintresserade chans att se henne tävla i det tuffa och utmanande loppet i Uppsala.

– Jag har hört så mycket spännande om både MTB-loppet och hela cykelhelgen i Uppsala av andra cyklister som kört där tidigare år. Banan är känd för att vara tuff och tekniskt utmanande så jag tror att den passar mig bra. Kul med en bana som delvis går rakt genom stan och att så mycket publik kommer nära oss som tävlar. Jag kommer ordentligt laddad inför en lång säsong och hoppas självklart kunna vara med och göra upp om segern, berättar Jenny Rissveds.

– Vi är otroligt stolta och glada att Jenny väljer att ställa upp i vårt MTB-lopp. Hennes lopp i OS kommer jag aldrig att glömma. Vilken brutal cyklist och vinnarskalle. Så det blir spännande för både publiken att se en världsstjärna på startlinjen och för resten av cyklisterna i elitklassen att mäta sig med en OS-vinnare. Även motionärerna får möjlighet att jämföra sig med en OS-guldmedaljör eftersom alla kör samma bana. Vi hoppas att Jennys deltagande också ska öka intresset för hela vår cykelhelg och för cykelstaden Uppsala.Jag vill passa på att tacka Världsklass Uppsala som varit med och gjort det här möjligt, säger Morgan Blom, projektledare på UNT Bike Weekend.

För mer information kontakta gärna

Jenny är även regerande världsmästare i klassen U23

Bildtext: Jenny är även regerande världsmästare i klassen U23

Morgan Blom
Tel: 0760-27 68 40
morgan.blom@skandisloppet.se
skandisloppet.com
facebook.com/untbikeweekend

Jenny Rissveds
facebook.com/jennyrissveds
instagram.com/jennyrissveds

Ladda ned hela pressmeddelandet som en PDF (700KB)